Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция и САЩ са

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Франция и САЩ са
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Франция е съюзник, а не васал на САЩ

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Франция и Съединени американски щати са дълговечни съдружници, които би трябвало да се отнасят с почитание един към различен и че Франция е съдружник, а не васал на Съединени американски щати в реакция на нападки на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Туитър, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В пет туита след визитата си във Франция Тръмп разкритикува този значим съдружник на Съединени американски щати за това, че съвсем е бил надвит от Германия през Втората международна война и за ниския рейтинг на Макрон.

"Във всеки един миг от историята ни сме били съдружници, а сред съдружници би трябвало да има почитание ", сподели Макрон, давайки образци с френската поддръжка за Съединени американски щати по време на войната им за самостоятелност и поддръжката на Съединени американски щати през двете международни войни.

"Не мисля, че французите чакат от мен да давам отговор на туитове, а чакат да продължа тази значима история ", сподели Макрон и добави, че Тръмп се държи по този начин от вътрешнополитически съображения.

На въпрос за предлагането му за основаване на европейска войска, което бе подложено на критика от Тръмп, Макрон съобщи, че Съединени американски щати са исторически съдружник и ще продължат да бъдат подобен.

"Това е съдружникът, с който поемаме всички опасности, с който правим най-сложните интервенции. Всеки ден се борим с тероризма и в Сирия, и в Африка. Нашите бойци всекидневно работят дружно. Но да си съдружник не значи да си васална страна. Ние не трябва да подвластен от тях ", съобщи френският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР