Френският президент Еманюел Макрон увери Киев, че страната му ще

...
Френският президент Еманюел Макрон увери Киев, че страната му ще
Коментари Харесай

Макрон обеща на Зеленски още тежки оръжия -

Френският президент Еманюел Макрон увери Киев, че страната му ще достави още тежки оръжия на Украйна, с цел да се пази от Русия, съобщи ДПА, като се базира на френското президентство.

В телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски Макрон посочи, че Франция е на страната на Украйна, заяви нощес Елисейският замък.

Двамата водачи са разискали също потребностите на Киев от военно съоръжение, политическа и финансова поддръжка и филантропична помощ.

Франция към този момент достави на Украйна гаубици " Сезар " и образова във Франция украински бойци по какъв начин да ги употребяват. " Сезар " са 155-милиметрови самоходни гаубиците, способни да поразяват точно цели на разстояние до 40 километра. Париж изпрати на Киев и няколко противотанкови ракети " Милан ".

При посещаване в Киев в края на май новият външен министър на Франция Катрин Колона разгласи, че следва да бъде даден " съответен отговор " на настояването на Украйна да й бъдат доставени по-тежки оръжия.

Френското президентство означи, че Макрон и Зеленски са се договорили да продължат да поддържат контакт, изключително по отношение на кандидатурата на Украйна за участие в Европейския съюз - тематика, която следва да бъде разисквана на Европейския съвет на 23 и 24 юни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР