Френският президент Еманюел Макрон спомена за неблагодарната роля на водене

...
Френският президент Еманюел Макрон спомена за неблагодарната роля на водене
Коментари Харесай

Путин отказал на Макрон хуманитарен коридор в Мариупол

Френският президент Еманюел Макрон загатна за неблагодарната роля на водене на разговор с съветския президент и за цинизма, с който той се сблъсквал при всяка полемика с съветския си сътрудник. Макрон описа също по този начин, че е получил експлицитен отвод  на предложение за филантропична интервенция в Мариупол, съобщи Франс прес.

" Тази роля на водене на разговор с съветския президент е неблагодарна, аз прекарах часове в полемики. Цинизмът присъстваше във всяка полемика, това не беше приятна задача, само че това беше мое обвързване ", съобщи Макрон в отговор на въпроси на читателите на френското издание " Паризиен ".

Той добави, че не чака пробив в руско-украинския спор преди средата на май, като в същото време акцентира, че диалогът  е бил потребен, с цел да се приготви мирът на следващия ден. Макрон добави, че Франция е подготвена да стане поръчител при построяването на мира в Украйна след прекратяването на огъня там, съобщи ТАСС

Макрон съобщи също по този начин, че съветските управляващи избират хората, които излизат от Мариупол, с цел да ги отведат в Русия. " Това затова не е филантропична интервенция. Франция предложи кулоар дружно с интернационалния Червен кръст. Русия отхвърли. Това я изолира в дипломатически проект ", сподели той. Според него, когато Франция предлага филантропична интервенция в Мариупол и има експлицитен отвод от съветския президент, то най-малко нещата са ясни.

Макрон упрекна също по този начин полския министър председател Матеуш Моравецки, разкритикувал го, че води разговор с Путин, че е антисемит от крайната десница, забранил ЛГБТ общността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР