Френският президент Еманюел Макрон спомена за неблагодарната роля на водене

...
Френският президент Еманюел Макрон спомена за неблагодарната роля на водене
Коментари Харесай

Макрон: Цинизмът присъстваше във всеки мой диалог с Путин

Френският президент Еманюел Макрон загатна за неблагодарната роля на водене на разговор с съветския президент и за цинизма, с който той се сблъсквал при всяка полемика с съветския си сътрудник. Макрон описа също по този начин, че е получил експлицитен отвод на предложение за филантропична интервенция в Мариупол, съобщи Франс прес.

" Тази роля на водене на разговор с съветския президент е неблагодарна, аз прекарах часове в полемики. Цинизмът присъстваше във всяка полемика, това не беше приятна задача, само че това беше мое обвързване ", съобщи Макрон в отговор на въпроси на читателите на френското издание " Паризиен ", предава и Българска телеграфна агенция.

Той добави, че не чака пробив в руско-украинския спор преди средата на май, като в същото време акцентира, че разговорът е бил потребен, с цел да се приготви мирът на следващия ден.

Макрон счита, че Франция е подготвена да стане поръчител при построяването на мира в Украйна след прекратяването на огъня там, съобщи ТАСС.

Френският президент съобщи също по този начин, че съветските управляващи избират хората, които излизат от Мариупол, с цел да ги отведат в Русия. " Това затова не е филантропична интервенция. Франция предложи кулоар дружно с интернационалния Червен кръст. Русия отхвърли. Това я изолира в дипломатически проект ", сподели той.

Според него, когато Франция предлага филантропична интервенция в Мариупол и има експлицитен отвод от съветския президент, то най-малко нещата са ясни.

Макрон упрекна също по този начин полския министър председател Матеуш Моравецки , разкритикувал го, че води разговор с Путин, че е антисемитист от крайната десница, забранил ЛГБТ общността.

В неделя (10 април) във Франция ще се организира първия тур на президентските избори . Към момента изследванията сочат, че актуалният държавен глава Еманюел Макрон води с дребна преднина пред Марин Льо Пен.

На трето място е представителят на крайната левица Жан-Люк Меланшон, а останалите 9 претенденти наподобяват по-скоро като масовка.

Най-вероятно вторият тур (на 17 април) още веднъж ще се окаже решителен и ще е повторените на вота от 2017 година, когато Макрон и Льо Пен още веднъж бяха един против различен, само че тогава младият политик завоюва.

Интересно е да се означи и историческият факт, че от 20 година във Франция настоящ държавен глава не е бил преизбиран за втори мандат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР