Френският президент Еманюел Макрон ще предложи на ЕС механизъм за

...
Френският президент Еманюел Макрон ще предложи на ЕС механизъм за
Коментари Харесай

Франция иска европейски механизъм за опазване на културното наследство

Френският президент Еманюел Макрон ще предложи на Европейски Съюз механизъм за съдействие за запазване на застрашеното европейско културно завещание , който ще бъде разискван на среща в Париж на 3 май, съобщи Агенция Франс Прес.

Президентът е писал на своите сътрудници от европейските страни, предлагайки им основаването на механизъм за съдействие за запазване на застрашеното културно завещание посредством оказване на помощ, в това число експертна, заяви нощес Амели дьо Моншален, държавен секретар на Франция към министъра по въпросите на Европа и външните работи.

" Когато има огромен пожар в Европа, механизъм за взаимност може да разреши предоставяне на заем на самолети за гасене на пожари на други страни от Европейски Съюз. За запазване на културното завещание можем да си представим мрежа от специалисти, чиито услуги да се дават съгласно потребностите ", добави Дьо Моншален.

Министърът на културата Франк Ристер предложения министрите на културата и европейските въпроси да се съберат в Париж на 3 май. " Ако можем да се възползваме от поддръжката и опита на наши съседи за възобновяване на " Нотр Дам " , ще се възползваме от случая ", увери той нощес, наблягайки тествания от цяла Франция прочувствен потрес и деянията на благотворителност. " Трябва дружно да подобрим политиката си в региона на културното завещание в нашите страни, а по-късно и на европейско равнище ", акцентира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР