Френският президент - Еманюел Макрон, се срещна днес в литовската

...
Френският президент - Еманюел Макрон, се срещна днес в литовската
Коментари Харесай

Еманюел Макрон се срещна с лидерката на беларуската опозиция

Френският президент - Еманюел Макрон, се срещна през днешния ден в литовската столица Вилнюс с беларуската опозиционна лидерка - Светлана Тихановска, съобщи " Ройтерс ".

Тихановска съобщи, че Макрон ѝ е заречен да помогне при воденето на договаряния с беларуските управляващи и за освобождението на политически пандизчии.

" Той ни даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да ни помогне в договарянията при тази политическа рецесия в страната ни. А също и че ще направи всичко допустимо за освобождение на политическите пандизчии ", сподели тя пред публицисти след срещата.

Вчера Макрон прикани беларуските управляващи да прекратят случайните арести и да пуснат на независимост арестуваните неоснователно стачкуващи, напомня БНР. Ден по-рано френският президент изиска от беларуския си сътрудник да подаде оставка.

Светлана Тихановска, претендентът на опозицията за президент на Беларус на изборите на 9 август, напусна страната и отиде в прилежаща Литва, откакто Лукашенко бе разгласен за победител и започнаха репресии против почналото протестно придвижване.

Очаква се по-късно през днешния ден в Литва Еманюел Макрон да посети френски бойци, служещи в бойна група на НАТО в град Рукла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР