Френският президент Еманюел Макрон се обърна към французите в телевизионно

...
Френският президент Еманюел Макрон се обърна към французите в телевизионно
Коментари Харесай

Макрон защити пенсионната реформа

Френският президент Еманюел Макрон се обърна към французите в телевизионно изказване, с цел да отбрани още веднъж пенсионната промяна, два дни откакто беше утвърдена и от Конституционния съд.

Реформата на пенсионната система е призната " според конституцията " - акцентира френският президент Еманюел Макрон в обръщението си към французите. Той призна, че не е реализиран публичен консенсус по нея, само че я отбрани като нужна, с цел да обезпечи " пенсия за всеки ". " Не можем да понижим пенсиите или да не вършим нищо " против натрупването на недостиг - означи той.

Президентът избра да гледа към бъдещето, като даде обещание упорит проект в три посоки: труда, справедливостта и напредъка, по-които държавното управление да работи в идващите месеци. Той повтори поканата си за среща на следващия ден със синдикатите, които по-рано отхвърлиха да вземат участие.

На доста места из Франция съперниците на промяната заглушаваха изказването с концерт от удряйки тенджери по улиците. Изказването е било " кухо ", сподели незабавно пред БФМТВ синдикалният водач Лоран Берже, а националистката Марин льо Пен още веднъж съжали, че промяната не е оттеглена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР