Френският президент Еманюел Макрон призова гражданите на Европейския съюз да

...
Френският президент Еманюел Макрон призова гражданите на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Френският президент с призив към Европа

Френският президент Еманюел Макрон прикани жителите на Европейския съюз да защитят застрашената Европа с гласовете си на европейските избори през май, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

В авторска публикация, която ще бъде оповестена на 5 март в медии във всичките 28 страни от Европейски Съюз, френският президент написа: "От Втората международна война Европа насам в никакъв случай не е била по-необходима, в сравнение с е в този момент. И в никакъв случай не е била по-застрашена ".

Като знак на проблемите, сполетели Европа, Макрон показва Брекзит.

Според него "лъжи и безнаказаност " са довели до излизането на Англия от Европейски Съюз, предстоящо в края на месеца. Френският водач приканва европейските жители да отхвърлят националистическите партии, "които не оферират нищо ", на изборите за Европейски парламент от 23 до 26 май.

За да отговори на упованията на жителите, Макрон дава обещание да свика "конференция за Европа ", която да предложи "всички нужни промени, без никакво табу, в това число преразглеждане на договорите ".

Френският президент прави редица съответни оферти за промени, които да доведат до "европейски подем ": - основаване на "европейска организация за отбрана на демокрациите ", която да брани страните в Европейски Съюз от хакерски атаки и операции при избори; - възбрана за финансиране на политически партии от непознати държави; - криминализиране на езика на омразата и насилието в интернет; - ангажимент за прецизно съблюдаване на правата и отговорностите в Шенгенската зона за свободно придвижване, с цел да се подсигурява солидарно свободата и сигурността; - основаване в Европейски Съюз обща гранична полиция и работа за предостоставяне на леговище, подчинени на Европейски съвет за вътрешна сигурност; - Европейският съюз да приготви "договор за защита и сигурност ", който да дефинира отговорностите на страните в Европейски Съюз, членуващи и в НАТО; - въвеждане на "социален щит ", който да подсигурява еднообразно възнаграждение на едно и също работно място.

Френският президент написа, че Европа, където бе основана обществената сигурност, би трябвало да сътвори обществен щит за всеки работещ, от изток на запад и от север на юг, с цел да има еднообразно възнаграждение на едно и също работно място и европейска минимална заплата, съобразена с изискванията във всяка страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР