Френският президент Еманюел Макрон пристига тази вечер в Джибути, откъдето

...
Френският президент Еманюел Макрон пристига тази вечер в Джибути, откъдето
Коментари Харесай

Макрон заминава на обиколка в Източна Африка

Френският президент Еманюел Макрон идва довечера в Джибути, откъдето на следващия ден стартира обиколката му в Източна Африка, включваща също Етиопия и Кения, съобщи Франс прес.

Целта на обиколката, която ще продължи до четвъртък, е да затвърди позициите на Франция в този регион, към който демонстрират апетити огромните сили, и изключително Китай, съобщи Българска телеграфна агенция.

``
реклама

След идването си в Джибути, Макрон ще посети служещите в най-голямата френска военна база в света. В тази дребна страна със стратегическо местонахождение на входа на Червено море е ситуирана също единствената американска военна база в континентална Африка. Освен това от 2017 година там се намира и първата военна база на Китай в чужбина.

От Джибути френският държавен глава отпътува за Етиопия - втората по брой на популацията си африканска страна, в която живеят над 100 милиона души. Визитата му ще стартира от Лалибела, известна със скалните си църкви от 13-ти век. Макрон ще е първият френски президент, посетил този изключително значим за християнството обект, включен в листата на ЮНЕСКО на международното културно-историческо завещание.

След това Макрон, съпроводен от бизнес делегация, ще дойде в столицата Адис Абеба за срещи с етиопската президентка Сахле-Ворк Зевде и с 42-годишния министър председател Абий Ахмед, подхванал голям брой промени след идването си на власт преди близо година.

На идната заран френският президент ще посети централата на Африканския съюз (АС), където ще приказва за съдействието в региона на устойчивите градове.

По-късно той ще дойде в Кения, финален стадий от обиколката му, с цел да беседва с президента Ухуру Кениата. Предполага се, че двамата ще обиден въпроса за финансирането на задачата на Апелативен съд в Сомалия, където тя води война против радикалната ислямистка формация " Аш Шабаб ". Очаква се двамата президенти да обсъдят общи планове за транспортна инфраструктура, след което ще се състои държавна вечеря в чест на госта.

В четвъртък Еманюел Макрон ще управлява дружно с Кениата африканското издание на форума на върха " Една планета ", отдаден на околната среда, и ще открие Асамблея на Организация на обединените нации за околната среда. В края на визитата си френският президент ще беседва със студенти от университета в Найроби.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР