Френският президент Еманюел Макрон приема тази вечер в Елисейския дворец

...
Френският президент Еманюел Макрон приема тази вечер в Елисейския дворец
Коментари Харесай

Макрон приема отново Боно в Елисейския дворец

Френският президент Еманюел Макрон приема довечера в Елисейския замък вокалистът на групата Ю Ту Боно. Боно е съосновател и на неправителствената организация Уан. Двамата ще беседват за помощта за развиването и за партньорството сред Европа и Африка, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Боно е одобряван в Елисейскя замък от Макрон за повторно. Двамата се срещнаха на 24 юли предходната година. Тогава френският президент даде обещание на артиста и бранител на идеята на Африка, че желае да усили помощта за развиване на 0,55 % от Брутният вътрешен продукт до 2022 година Сега тя е 0,38 % от Брутният вътрешен продукт. Макрон и Боно ще обсъдят и въпроса за равенството сред мъжете и дамите в вероятността на идното ротационно председателство на Г-7 от Франция следващата година.

Боно е посещавал Елисейския замък и през 2002 година, през 2008 година и през 2012 година за срещи с президентите Жак Ширак, Никола Саркози и Франсоа Оланд. Организацията Уан, учредена от Боно през 2004 година, си сложи цел за "борба против изключителната беднотия и заболяванията, които могат да бъдат избегнати по-специално в Африка ". От идването си в Елисейския замък семейство Макрон одобри няколко звезди, измежду които певицата Риана, защитаваща идеята на образованието и актрисата Анджелина Джоли, която се бе върнала от сирийски бежански лагер в Йордания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР