Френският президент Еманюел Макрон помоли премиера на страната Едуард Филип

...
Френският президент Еманюел Макрон помоли премиера на страната Едуард Филип
Коментари Харесай

Макрон поръча на премиера да се срещне с жълтите жилетки

Френският президент Еманюел Макрон помоли премиера на страната Едуард Филип да се срещне с водачите на политическите партии и представителите на „ жълтите жилетки “ за разрешаване на рецесията, обвързвана с демонстрациите против повишението на цените на горивата. Това оповестиха от Елисейския замък.
Датата на срещата не е посочена. В изказването се акцентира, че тази самодейност дава отговор на стремежите на властта да води разговор. На срещата в Елисейския замък президентът също по този начин е помолил министъра на вътрешните работи Кристоф Кастанер да направи разбор на ситуацията, с цел да може правоохранителните органи да бъдат подготвени за сходни обстановки в бъдеще, съобщи БГНЕС.
По-рано бе обявено, че срещата отдадена на съботните митинги, която се организира в Елисейския замък, е завършила. Макрон няма да прави изказване след нейния край.
От 17 ноември във Франция се организират всеобщи митинги против повишението на цените на бензина. Участниците в тях са облечени с жълти светлоотразителни жилетки, откъдето идва и името на митинга. Тази събота демонстрациите прераснаха в всеобщи вълнения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР