Френският президент Еманюел Макрон подчерта необходимостта да се изясни мястото

...
Френският президент Еманюел Макрон подчерта необходимостта да се изясни мястото
Коментари Харесай

Макрон се страхува, че Турция може да отвори врати и 3 млн. бежанци ще влязат в Европа

Френският президент Еманюел Макрон акцентира нуждата да се обясни мястото на в НАТО , като в същото време посочи смисъла на разговора с Анкара, в това число по въпросите на сигурността и миграцията, оповестява БГНЕС.
" Позицията на Франция беше доста ясна. Когато имаше едностранни дейности (от страна на Турция) в Източното Средиземноморие, ние осъдихме това и изпратихме кораби там. След това се уверихме, че тези дейности на Анкара ще бъдат наказани през септември 2020 година на равнище Европейски съвет “, сподели Макрон в изявление за телевизионния канал France 5 като част от документален филм за турския президент Ердоган и връзките сред Франция и Турция. Френският президент добави, че съгласно него " НАТО няма задоволително ясни позиции по този въпрос и би трябвало да изясним мястото на Турция в НАТО . Обикновено в връзките си съдружниците не вършат това, което Турция направи през последните месеци ", акцентира френският водач.
 Макрон, Саркози и Оланд отдадоха респект на жертвите на тероризма Макрон, Саркози и Оланд отдадоха респект на жертвите на тероризма
Френският президент Еманюел Макрон отдаде респект на жертвите на тероризма по време на къса гала, състояла се в мемориалния компле...
В същото време Макрон уточни нуждата от водене на разговор с Турция. " Трябва да създадем всичко допустимо турската страна да не обърне тил на Европа и да отиде към по-голям набожен екстремизъм или геополитически избор, който ще бъде още по-опасен или негативен за нас, " сподели той. Френският президент уточни, че Турция е сътрудник в региона на сигурността и миграцията . " Можете да говорите каквото желаете, само че Турция е страната с най-вече бежанци от Сирия. Признавам обстоятелствата: това е тежест. Това е отговорност. Те имат към 3 000 000 бежанци ", съобщи той.
" Никога не съм се поддавал на изнудване. Но в това време не мога да отрека, че те са поели отговорност... По въпроса за миграцията би трябвало да работим с Турция. Ако на следващия ден кажем, че повече няма да работим с тях и прекратим разговора, те ще отворят порти и 3 000 000 сирийски бежанци ще дойдат в Европа ", продължи Макрон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР