Френският президент Еманюел Макрон отказа да определи руските действия в

...
Френският президент Еманюел Макрон отказа да определи руските действия в
Коментари Харесай

Макрон внимава с термините и не вижда геноцид в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон отхвърли да дефинира съветските дейности в Украйна като " геноцид " в телевизионно изявление за публичната телевизия " Франс 2 ", оповестява Си Ен Ен.

Запитан дали също като американския президент Джо Байдън ще употребява термина " геноцид " за убийството на украински цивилни от съветските военни, Макрон съобщи: " Бих внимавал с сходни термини, тъй като тези два народа (руснаци и украинци) са приятелски ".

Той увери, че ще продължи и да възвърне мира. Според него обаче вербалната ескалация надали ще способства за слагане на завършек на спора.

" Това, което можем да кажем сигурно, е, че обстановката е неприемлива и това са военни закононарушения. Свидетели сме на военни закононарушения, които са невиждани на нашата земя - нашата европейска земя ", посочи президентът.
 Макрон счита отново да беседва с Путин и Зеленски скоро
Макрон счита отново да беседва с Путин и Зеленски скоро

Тримата водачи ще проведат телефонен диалог

Макрон, който сега е, открои съдействието на Франция с Украйна за следствие на хипотетичните военни закононарушения.

" Русия едностранно стартира една извънредно брутална война , понастоящем е потвърдено, че съветската войска е направила военни закононарушения и че причинителите на тези закононарушения би трябвало да бъдат открити ", безапелационен бе той.

Вчера Байдън за първи път и акцентира, че " става все по-ясно, че съветският президент Владимир Путин просто се пробва да заличи даже концепцията човек да бъде украинец ".

Други международни водачи, като Борис Джонсън от Обединеното кралство и Анджей Дуда от Полша, също са употребявали думата " геноцид ", с цел да опишат съветските дейности в Украйна.
 Зеленски: Случилото се в Буча е геноцид
Зеленски: Случилото се в Буча е геноцид

Москва отхвърли обвиняванията, а фотосите дефинира като фалшификат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР