Френският президент Еманюел Макрон обмисля да блокира социалните мрежи в

...
Френският президент Еманюел Макрон обмисля да блокира социалните мрежи в
Коментари Харесай

Макрон обмисля блокиране на социалните мрежи при нови размирици във Франция

Френският президент Еманюел Макрон обмисля да блокира обществените мрежи в битката си против по-нататъшни безредици във Франция, съобщи ДПА.
Прочетете още
Ще бъде належащо да се намерения за това защо употребяват обществените мрежи протестиращите младежи и за възможни забрани, съобщи Макрон на среща с кметове в Париж.

" Ако нещата излязат отвън надзор, може да се наложи да се поставите в позиция да регулирате (социалните мрежи) или да ги пандизите. Това несъмнено не трябва да се прави в разгара на събитията и се веселя, че не се наложи да го вършим ", сподели Макрон.

Още в петък президентът упрекна обществените мрежи за ескалацията на насилието по време на митингите против полицейската грубост. Според него изразилите се с принуждение събирания са били проведени посредством обществените мрежи. Сега Макрон съобщи, че за работата с тях би трябвало да се мисли умерено:

" Защото когато те се трансфорат в инструмент за събирания или за опити за убийства, това е същински проблем ".

Междувременно в Северна Франция, на границата с Белгия, е засилен контролът, с цел да се спре вносът на фойерверки, с цел да не могат участниците в безредиците да се снабдят с тях, заяви вестник " Паризиен ", базирайки се на префектура в региона. Забраната за продажба и преместване на фойерверки и бензин в бидони е в действие доникъде на юли.

След гибелта на 17-годишния Наел, прострелян от служител на реда по време на инспекция на пътя предишния вторник, Франция е разтърсена от съществени вълнения. Оттогава страната е разтърсена от яростни конфликти сред служители на реда и бунтовници, грабежи, и палежи. Полицаят, стрелял по младежа, се проверява по съмнение в непредумишлено ликвидиране.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР