Френският президент Еманюел Макрон каза, че френската позиция по Тайван

...
Френският президент Еманюел Макрон каза, че френската позиция по Тайван
Коментари Харесай

Макрон потвърди, че Франция е за запазването на статуквото около Тайван

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че френската позиция по Тайван не се е трансформирала и че поддържа актуалното статукво във връзка с острова, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Той направи този коментар на конференция по време на държавната си аудиенция в Нидерландия.

В изявление за изданията " Политико " и " Лез Еко " предходната седмица Макрон предизвести, че Европа не трябва да бъде въвличана в рецесията към Тайван, подхранвана от упоритостите на Съединени американски щати и Китай.

" Да сме съдружници не значи да сме васали. Не за това сме съдружници..., а с цел да имаме правото да вземаме лични решения ", сподели през днешния ден френският президент, представен от Франс прес.

" Франция поддържа статуквото към Тайван ", тя " поддържа политиката за обединен Китай и се стреми към спокойно споразумяване на обстановката ", добави Макрон.

Френският финансов министър Брюно Льо Мер сподели, че Франция и Европа желаят да организират самостоятелна политика от тази на Съединени американски щати към Китай, само че имат намерение да бъдат " мощни и надеждни съдружници на Съединените щати ".

Льо Мер съобщи пред публицисти в коридорите на пролетната среща на Международния валутен фонд и Световната банка, че съществува тясна съгласуваност сред Париж и Вашингтон по техните позиции за Китай преди неотдавнашното посещаване на Макрон в Пекин.

" Имаме желание да останем мощни и надеждни съдружници на Съединените щати. Не желая да ме разбирате неправилно ", сподели Льо Мер и добави: " Преди да отиде в Китай президентът Макрон организира телефонен диалог с (американския си сътрудник Джо) Байдън... за в действителност да координира американската и френската позиция за Китай. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР