Френският президент Еманюел Макрон и крайнодесният претендент за поста му

...
Френският президент Еманюел Макрон и крайнодесният претендент за поста му
Коментари Харесай

Макрон обвини Льо Пен във връзка с руска банка

Френският президент Еманюел Макрон и крайнодесният кандидат за поста му Марин Льо Пен сблъскаха позиции в развълнуван избирателен спор, единствения преди балотажа на изборите за държавен глава в неделя, съобщи Ройтерс.

Двамата си размениха остри реплики и обвинявания - за липса на амбициозност във вижданията за бъдещето на франция и зависимости от съветски банки и по-специално от съветския президент Владимир Путин. Безпрецедентното непосредствено обвиняване пристигна от Макрон и бе отправено към Льо Пен, която съобщи, че цялостен живот е била националист и е защитавала ползите на Франция, а не на непозната страна.

" Вие зависите от Русия и зависите от Путин. Когато говорите с Москва вие не разговаряте с някой водач, а с вашия банкер ", отсече Макрон.

Това не е първият път, когато Макрон нападна съперника си по линията Русия, само че рядко е толкоз непосредствен. Връзките на Льо Пен с Русия бяха главен минус по време на акцията й, макар че кандидат-президентката осъди нашествието на Кремъл в Украйна и се опита да се дистанцира от предходни свои прокремълски изказвания.

По време на дебата Льо Пен изрази своята " безспорна взаимност и съчувствие “ с Украйна и жигосах съветската експанзия като " неприемлива “. Макрон обаче надуши кръв и стреля още веднъж - упрекна Льо Пен в това, че сменя плочата поради скорошните събития, обратно на " историята на нейните позиции " по отношение на Москва.

Президентът стигна до там, че направи връзка сред отхвърли на Льо Пен да осъди анексирането на Крим през 2014 година и триумфа й в приемането на съветски заем през 2015 година

" Веднага щом има значими и смели решения, които би трябвало да бъдат взети, нито вие, нито вашите водачи сте там… Не можете да защитавате ползите на Франция, тъй като вашите ползи са свързани с Русия “, сподели той, добавяйки препратки към отхвърли на нейната партия да поддържа кръг от наказания против Русия в Европейския парламент.

Притисната в ъгъла, Льо Пен съумя да съобщи, че е " безусловно и изцяло свободна жена “ и че е била принудена да търси задграничен заем, тъй като никоя френска банка няма да й отпусне подобен. Лидерът на крайната десница се опита да обърне офанзивата на Макрон като го упрекна, че е ухажвал съветския водач и се е опитвал да го предложения във Франция по време на своя мандат, само че без триумф, пишат от " Politico ".

" Поканих задграничен водач, а не моя банкер “, отвърна той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР