Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел настояха

...
Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел настояха
Коментари Харесай

Меркел и Макрон настояха за яснота какво се е случило с Навални

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Ангела Меркел настояха да бъдат изяснени събитията, довели до внезапното разболяване на съветския опозиционер Алексей Навални.

Навални се бори за живота си в болница в сибирския град Омск. Негови последователи считат, че той е бил токсичен, защото се е почувствал доста зле, откакто е пил чай, в който съгласно тях е имало отрова.

Макрон и Меркел разговаряха през днешния ден в лятната резиденция на френския президент във Форт дьо Брегансон.

На конференция след диалозите Макрон съобщи, че Франция е подготвена да окаже всякаква нужна поддръжка на Алексей Навални, съобщи Асошиейтед прес.

" Изключително сме обезпокоени и натъжени " от случилото се на Навални. Франция е подготвена да окаже на опозиционния водач и на фамилията му здравна и всякаква друга помощ, сподели Макрон.

Франция е подготвена да даде леговище на Навални, сподели още Макрон, представен от Ройтерс.

На собствен ред Ангела Меркел съобщи, че би трябвало бързо да бъде изяснено по какъв начин се е стигнало до обстановката с Навални. Това би трябвало да стане транспарантно. " Ние ще настояваме за това ", съобщи канцлерът на Германия.

Меркел сподели, че Германия ще окаже здравна помощ, в това число настаняване в нейни лечебни заведения, в случай че бъде помолена да помогне на Навални.

Надявам се, че той бързо ще се възвърне, сподели Меркел.

Междувременно в. " Билд " заяви, че медицински аероплан и екип от експерти, готови за лекуване на пациенти в кома, ще отлети още довечера от Германия за Русия, с цел да вземе намиращия се в тежко положение съветски опозиционер Алексей Навални.

Ако Навални е в положение да бъде превозен в петък сутринта, самолетът неотложно ще отлети от Берлин, сподели за " Билд " правозащитникът Яка Бизил, съобщи Ройтерс. С него за Германия ще лети и брачната половинка на Навални.

Френският президент Еманюел Макрон одобри немския канцлер Ангела Меркел по време на почивката си в Средиземноморието в четвъртък, с цел да обсъдят дълъг лист от горещи проблеми, в това число пандемията на ковид, обстановката в Беларус и възходящото напрежение с Турция. Към тези горещи тематики ненадейно откри място и случилото се с Алексей Навални.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР