Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел откриха

...
Френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел откриха
Коментари Харесай

Меркел и Макрон откриха плоча за края на Първата световна...

Френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел откриха дружно паметна плоча за примирието от 1918 година на гала на Поляната на примирието в Северна Франция, където бе маркиран краят на Първата международна война, предадоха ДПА и Франс прес, представени от Дарик.

Това е първият път от 1945 година, когато на Поляната на примирието се срещат френски президент и немски държавен началник. На тази поляна в гората на Компиен на 11 ноември 1918 година във вагон-ресторант съдружниците и Германия подписват примирието, поставило завършек на спора, който е взел 18 милиона жертви.

Паметната плоча бе сложена пред съществуващия надпис, който дефинира поляната като мястото, където " незаконната надменност на Германската империя бе победена от свободните нации, които се надяваше да пороби ".

Новата паметна плоча носи следния надпис на френски и немски:

" На стогодишнината от примирието от 11 ноември 1918 година Еманюел Макрон, президент на Френската република, и Ангела Меркел, канцлер на Федерална република Германия, потвърдиха тук полезността на френско-германското помиряване в работа на Европа и мира. "

Двамата водачи се прегърнаха за малко преди да положат венец на паметника, а по-късно застанаха спокойно за тръбния вик за починалите и националните химни на двете страни. Церемонията приключи с детски хор, който извърши ария в възхвала на мира с мелодията на европейския химн. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР