Френският президент Еманюел Макрон и американският му колега Джо Байдън

...
Френският президент Еманюел Макрон и американският му колега Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън и Макрон се наговарят да ангажират Китай в прекратяването на войната

Френският президент Еманюел Макрон и американският му сътрудник Джо Байдън се схванаха в телефонен диалог преди визитата на Макрон в Пекин да изискат от Китай да форсира съдействието си за прекратяването на войната в Украйна, заяви Елисейският замък, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Двамата водачи са декларирали взаимната си подготвеност да ангажират Китай да форсира края на войната в Украйна и да взе участие в построяването на резистентен мир в района ", се споделя в известието.

Елисейският замък съобщи, че Макрон и Байдън се надяват, че  Китай ще може  да способства за напъните за взаимност сред световния север и световния юг и да изградят взаимна стратегия за климата и биоразнообразието. Елисейският замък не оповести детайлности от разговорa сред двамата държавни глави.

Макрон дойде през днешния ден в Китай през днешния ден и визитата му ще продължи до петък. 
 Почетният часовой за посрещането на президента на Франция е строен на интернационалното летище в Пекин. Снимка АП / Българска телеграфна агенция
Китайският президент Си Цзинпин ще беседва с него по редица въпроси, касаещи двустранните връзки, съобщи по-рано китайското външно министерство.

Франс прес отбелязва, че това е първата аудиенция на френския държавен глава в Китай от 2019 година

Очаква се следобяд Макрон да се срещне с френската общественост в Пекин преди началото на натоварена стратегия. За на следващия ден е планувана среща на френския президент с китайския му сътрудник Си Цзинпин, а в петък Макрон ще посети град Гаунчжоу, в Югоизточен Китай.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР