Френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф Шолц и министър-председателят

...
Френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф Шолц и министър-председателят
Коментари Харесай

Шолц, Макрон и Драги са на посещение в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц и министър-председателят на Италия Марио Драги дойдоха в четвъртък сутринта в Киев на първата си аудиенция от началото на съветската инвазия в Украйна, предадоха международните организации.

Тримата водачи ще беседват с украинския президент Володимир Зеленски за по-нататъшната поддръжка за страната му и за нейното предпочитание да бъде призната в Европейския съюз, показва ДПА.

Пътуването на тримата бе планувано от дни, само че от съображения за сигурност беше публично доказано малко преди идването им в украинската столица. Шолц е летял със аероплан нощес до Южна Полша. Малко след среднощ той, Макрон и Драги са тръгнали с трен от граничния град Пшемисъл.

В Киев към тримата ще се причисли и румънският президент Клаус Йоханис, който е избрал различен маршрут до такава степен.

След слизането си от влака Макрон сподели, че той и останалите водачи ще посетят места, които са били подложени на офанзиви, отбелязва Асошиейтед прес.

“Това е значим миг. Това е обръщение към украинците за европейско единство”, съобщи френският президент. Макрон сподели също, че в диалозите с украинските висши представители ще бъде разисквано “както сегашното, по този начин и бъдещето”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР