Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон изрази тревога пред Рохани от жертвите при протестите в Иран

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила изрази паника през днешния ден пред иранския си сътрудник Хасан Рохани от броя на жертвите при митингите през последните дни в Иран и го прикани към въздържаност. Това съобщи Франс прес, като се базира на известие на Елисейския замък.

В телефонен диалог двамата президенти са решили да бъде отсрочено за по-късна дата визитата, което френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан трябваше да направи в Техеран в края на седмицата, се показва в известието на френското президентство.

Рохани изискал Франция да престане да оказва гостолюбие на опозиционната иранска формация Муджахидин-е-халк (МеК), която съгласно него подбужда принуждение в Иран, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След ислямската гражданска война в Иран през 1979 година множеството членове на тази формация избягаха в Ирак, ръководен от Саддам Хюсеин. Държавният департамент на Съединени американски щати смяташе МеК за терористична организация до 2012 година, отбелязва АП. Мнозина от водачите й в този момент живеят в Париж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР