Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Еманюел Макрон напомни на Тръмп неговата „историческа отговорност“ за климата

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила подсети на американския си сътрудник Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, че носи отговорност пред историята поради решението си да отдръпна Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, съобщи Франс прес.

В изявление за американската телевизия Си Би Ес, което даде в навечерието на днешната среща на върха за климата в Париж, Макрон съобщи: "Съжалявам, че го споделям, само че мисля, че това е огромна отговорност пред историята и съм съвсем сигурен, че моят другар, президентът Тръмп ще си промени мнението в идните месеци или години ". Макрон отговори на британски език на въпросите на американския публицист Джеф Глор, отбелязва Агенция Франс Прес.

Френският президент е на мнение, че е "извънредно нападателно човек самичък да вземе решение " за отдръпване от съглашението, подписано от над 190 страни през 2015 година "Не съм подготвен за нови договаряния, само че съм подготвен да приема Тръмп, в случай че той реши да се върне към съглашението ".

На въпрос какви са връзките му с Тръмп, Макрон сподели, че с сътрудника му са разговаряли доста намерено и че връзките им са доста директни.

Той акцентира на историческия темперамент на битката против стоплянето на климата. "Ако решим да бездействаме и да не променим метода, по който произвеждаме, по който влагаме, ще бъдем виновни за милиарди жертви. Не желая да бъда водач, който ще изпадне в сходна обстановка, по тази причина да действаме в този момент ", добави той.

Макрон желае да бъде отпред на международната битка за климата и през днешния ден събира в Париж десетки водачи, с цел да се опита да форсира незадоволителното финансиране на битката с климатичните промени. Срещата на върха ще се състои на втората годишнина от подписването на Парижкото съглашение. Тръмп счита, че то е прекомерно незаслужено за Съединени американски щати, тъй като дава опция на други страни да реализират предимство над американската промишленост, показва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР