Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон пристигна на първото си официално посещение в Ирак

Френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на дойде в Багдад на първото си публично посещаване в Ирак с желанието да помогне на страната да укрепи суверенитета си след години на спор, предадоха Франс прес и ДПА.

Макрон ще прекара единствено няколко часа в иракската столица, където ще се срещне с главните държавни представители. Той е първият задграничен държавен глава на аудиенция в Ирак след встъпването в служба през май на новото държавно управление на премиера Мустафа Казими.

Макрон съобщи, че задачата на визитата му в Ирак е да задейства "нова самодейност в съгласуваност с Организация на обединените нации ", само че не даде повече детайлности.

Снощи в края на двудневното си посещаване в Ливан Макрон заяви, че друга тематика на диалозите му в Ирак ще бъде ориста на френски жители, които са се били в редиците на "Ислямска страна " и са наказани на гибел от иракски съдилища, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР