Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Макрон: Журналистите не ме интересуват, интересуват ме французите

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила упрекна публицистите, че се интересуват прекомерно от самите себе си, и незадоволително от страната, откакто кореспонденти от националната социална телевизия "Франс 2 " му зададоха въпроси за сдържания му жанр на връзка, съобщи Франс прес.

"Журналистите не ме интересуват, интересуват ме французите, това е, което би трябвало да се разбере ", отговори той на публицист, попитал го за какво не приказва доста. Въпросът беше заложен по време на визитата на президента в учебно заведение в Източна Франция, в деня на началото на образователната година. Президентът Макрон съобщи, че публицистите би трябвало да се интересуват от 12-те милиона деца, които отиват на учебно заведение, вместо да му задават въпроси за стила му на другарство.

"Но публицистите имат един проблем. Интересуват се прекомерно доста от самите себе си и незадоволително от страната. Говорете ми за французите! ", сподели Макрон.

Екипът на телевизия "Франс 2 " подготвял репортаж стила на връзка на президента, който стартира мандата си, като преднамерено не говореше доста пред медиите, в прорез с практиката на предшествениците си. След като изследванията през последните седмици означиха спад на известността му, Макрон изрази подготвеност да приказва по-често на французите, отбелязва Агенция Франс Прес. Неотдавна той даде обстойно изявление на седмичника "Поан " и назначи журналиста Брюно Роже-Пти за представител на президентството, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Междувременно френският президент Еманюел Макрон се срещна през днешния ден с ръководителя на венецуелския парламент Хулио Борхес, политически съперник на президента на Венецуела Николас Мадуро, съобщи Франс прес. След срещата Борхес изрази удовлетворение от поддръжката, оказана от Франция.

Макрон "изрази пред нас цялостна поддръжка за Народното събрание, който представляваме и който е приет за законен ", съобщи Борхес след срещата си с френския президент. Самият Макрон не направи изказване след срещата.

Неотдавна френският президент насочи рецензии към венецуелския си сътрудник, който от четири месеца се сблъсква с митинги с искане за оставката му, които доведоха до гибелта на минимум 125 души. Миналата седмица Макрон съобщи, че Венецуела е "диктатура, която се пробва да оцелее ".

Борхес дефинира като впечатляващо изразеното в чужбина терзание по отношение на обстановката във Венецуела. "Първо ставаше дума за локален проблем, който по-късно стана районен, а в този момент към този момент е международен ", акцентира той.

Председателят на венецуелския парламент съобщи, че разчита на поддръжка от интернационалната общественост за намирането на спокойно решение на обществената и институционална рецесия. С тази цел той възнамерява да посети на следващия ден Мадрид, с цел да се срещне с премиера Мариано Рахой. В сряда Борхес възнамерява да се срещне с немската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила в Берлин, а в Лондон ще беседва с английската премиерка Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила.

Председателят на венецуелския парламент изрази терзания за филантропичната покруса в страната му, заявявайки, че жителите й не могат "нито да ядат, нито да упражняват правата си, нито да водят заслужен живот ". Той упрекна Мадуро, че пречи на интернационалната помощ да стигне до Венецуела.

Днес в Париж Борхес, придружаван от заместник-председателя на венецуелския парламент Фреди Гевара, се срещна и с ръководителя на френския Сенат Жерар Ларше. Той прикани за освобождението на политическите пандизчии и цялостно съблюдаване на правата на опозицията, отбелязва Агенция Франс Прес.

Венецуелската политическа рецесия се задълбочи след избирането на Учредително заседание с съвсем неограничени пълномощия, следено от ръководещите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР