Френският президент Еманюел Макрон е решил да прокара спорната си

...
Френският президент Еманюел Макрон е решил да прокара спорната си
Коментари Харесай

Макрон е решил да заобиколи парламента за прокарване на спорния закон за пенсиите

Френският президент Еманюел Макрон е решил да прокара противоречивата си пенсионна промяна, без да привиква гласоподаване в Народното събрание, употребявайки конституционно пълномощие, което разрешава на държавното управление да заобикаля законодателите, оповестиха за Агенция Франс Прес няколко източника, близки до президентството.

Според тези източници Макрон е решил да се позове на член 49.3 от френската конституция след трескава поредност от срещи с високопоставени лица, в това число с министър-председателя Елизабет Борн, които наподобява са посочили, че в Народното събрание няма болшинство за приемане на промяната.

Припомняме, че тази заран френският Сенат с дясно болшинство одобри компромисния текст за пенсионната промяна във Франция, с който се ратифицира увеличението на пенсионната възраст на 64 години. Процедурата не е лишена от последствия. Ръководителят на държавното управление ще бъде изложен на оферти за избор на съмнение от страна на левия алианс Nupes и крайнодясното Национално обединяване (RN), които могат да бъдат разисквани през уикенда или при започване на идната седмица. Тяхното отменяне би подпечатало окончателното приемане на промяната. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР