Френският президент Еманюел Макрон е готов да положи усилия за

...
Френският президент Еманюел Макрон е готов да положи усилия за
Коментари Харесай

Макрон готов на нова дипломатическа инициатива

Френският президент Еманюел Макрон е подготвен да постави старания за реализиране на деескалация на обстановката към Украйна, съобщи BFMTV базирайки се на Елисейския замък.

" Президентът на републиката ще поеме всевъзможни опасности, с цел да резервира стабилността и мира в Европа. Ако за постигането на тази цел е належащо ново задгранично посещаване, той ще го направи ", означиха от кабинета на Макрон.
 Байдън следи обстановката в Украйна
Байдън следи обстановката в Украйна

Съединени американски щати готвят нови ограничения

В събота Макрон организира диалози с украинския президент Владимир Зеленски, а в неделя е планувано да организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин.

наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.

Според Русия НАТО търси предлог да разположи повече военни сили и техника наоколо до съветската граница . Руският външен министър Сергей Лавров твърди, че Западът е отприщил тази нервност, с цел да прикрие саботажа от страна на Украйна на Минските съглашения, които поставят основите за политическо разрешаване на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР