Френският президент Емануел Макрон заяви, че очаква американския му колега

...
Френският президент Емануел Макрон заяви, че очаква американския му колега
Коментари Харесай

Макрон очаква Тръмп да оттегли САЩ от ядреното споразумение с Иран

Френският президент Емануел Макрон съобщи, че чака американския му сътрудник Доналд Тръмп да се отдръпна от нуклеарното съглашение с Иран, съобщи Си Ен Ен.

По време на последната конференция от тридневната аудиенция на Макрон във Вашингтон френският държавен глава разясни, че е стигнал до това умозаключение на база на досегашните изявления на Тръмп и че окончателния отговор на въпроса ще бъде даден на 12 май.

„ Моето усещане, не знам какво ще реши вашият президент, е, че той ще се отдръпна от съглашението по вътрешнополитически аргументи “, съобщи Макрон пред кореспонденти в американската столица.

Вчера френският президент бе посрещнат с триминутни овации на крайници от Конгреса на Съединени американски щати, където той изнесе тирада на британски език, в която засегна тематиките за Иран, Парижкото съглашение за климата и протекционистките политики на Тръмп.

„ Може да изберем изолацията, отстъплението и национализма. Това е изкушаващ вид за времененлек на нашите страхове. Затварянето на вратата към света обаче няма да спре неговата еволюция “, съобщи Макрон, акцентирайки върху ролята на Съединени американски щати и Франция в разпространяването на демократичните идеали по света.

„ Вярвам в това, че би трябвало да предложим на нашите деца по-добро бъдеще, да им предложим планета, която ще бъде обитаема след 25 година Време е да приемем обстоятелството, че няма планета Б “, сподели още Макрон, като добави, че е сигурен, че някой ден Съединени американски щати ще се върнат в Парижкото съглашение.

Коментирайки нуклеарното съглашение с Иран, френският президент съобщи, че Техеран в никакъв случай няма да има нуклеарни оръжия.

„ Нашата задача е ясна. Иран в никакъв случай няма да има нуклеарни оръжия. Не през днешния ден. Не след 5 години. Не след 10 години. Никога “, сподели Макрон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР