Френският президент Емануел Макрон смята за необходимо радикално да се

...
Френският президент Емануел Макрон смята за необходимо радикално да се
Коментари Харесай

Макрон: Време е за реформа на Шенген

Френският президент Емануел Макрон счита за належащо коренно да се преразгледа структурата и действието на Шенгенската система, заяви Агенция Франс Прес.

Агенцията прецизира, че френският президент е написал публикация, в която обрисува своите визии за бъдещето на Европа. Тя ще бъде оповестена от най-големите европейски вестници във вторник.

" Трябва главно да преразгледаме Шенгенската система, с цел да предоставим на хората " независимост в сигурността " ", написа Макрон. Във връзка с това френският президент смята, че е належащо да се сътвори " обща гранична полиция и паневропейска работа за леговище ". Новата система следва да планува " прецизни задължения на страните да упражняват надзор ".

Също по този начин в границите на системата е належащо да се приложат " ограничения за общоевропейска взаимност - т.е., ще има обща политика в региона на убежището, която да планува единни правила за [мигрантите] да ги одобряват или отхвърлят леговище. " Всичко това ще бъде осъществено " под егидата на Европейския съвет за вътрешна сигурност ", прецизира френският президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР