Френският премиер Едуар Филип не изключи носенето на маски в

...
Френският премиер Едуар Филип не изключи носенето на маски в
Коментари Харесай

След карантината французите със задължителни маски в градския транспорт

Френският министър председател Едуар Филип не изключи носенето на маски в публичния превоз да стане наложително и след края на строгата карантина в страната.

Режимът на изолираност във Франция заради коронавирусната зараза беше продължен до 11 май. След 11 май се чака Франция последователно да отслабва строгите ограничения за битка с пандемията, в случай че санитарната конюнктура го разрешава.
Строгите ограничавания за придвижване на хора са в действие от 17 март. Във Франция са затворени кафенета, заведения за хранене, кина, музеи, паркове, нехранителни магазини, просветителни институции.
“Транспортът е едно от местата, където може да се изисква носенето на маски след 11 май ”, сподели Филип на конференция, отбелязвайки, че последователното отпадане на карантината се разисква сега.
Главата на държавното управление сподели също, че магазините, затворени във Франция, ще се отварят последователно след предстоящата последна дата на строгите карантинни ограничения. Филип предизвести, че образователните заведения във Франция ще останат затворени и след 11 май.
Според последните данни броят на жертвите на ковид във Франция е 19 718 г, а инфектираните са повече от 112 000. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР