Френският посланик в Киев Етиен дьо Понсен призова сънародниците си

...
Френският посланик в Киев Етиен дьо Понсен призова сънародниците си
Коментари Харесай

Франция още не приканя французите да бягат от Украйна, но ги съветва да са готови

Френският дипломат в Киев Етиен дьо Понсен прикани сънародниците си в Украйна да се запасят с храна, вода и топли облекла поради напрегнатата обстановка, само че не даде рекомендация да изоставен страната.

" Последните няколко дни към момента не доведоха до предстоящата деескалация, за която нашите управляващи работят неуморно. Ето за какво взехме решение да актуализираме нашите препоръки за пътешестване. Сега съветваме френските туристи да отсрочат " всички пътувания до Украйна " (а освен " незначителните пътувания " ) ", съобщи посланикът.
Япония редуцира личния състав на посолството си в Украйна
Японското външно министерство разгласи съкращаването на личния състав на посолството си в Украйна, което към този момент разполага единствено с стеснен брой...
Прочети повече
Той прикани французите да бъдат изключително бдителни и ги посъветва да приготвят всички персонални документи, показва БГНЕС.

" Препоръчваме ви също по този начин да си приготвите ресурси от вода, храна и топли облекла и да се уверите, че резервоарът на колата ви е цялостен, или даже да имате спомагателни ресурси ", сподели дьо Понсен.

В същото време дипломатът означи, че към този момент Франция не предлага на сънародниците си, живеещи в Украйна, да напущат страната.

Още: Министерство на външните работи прикани българите да изоставен Украйна

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР