Френският политик Тиери Бретон, който е и комисар по вътрешния

...
Френският политик Тиери Бретон, който е и комисар по вътрешния
Коментари Харесай

Еврокомисарят Тиери Бретон: Брекзит е катастрофа за Великобритания

Френският политик Тиери Бретон, който е и комисар по вътрешния пазар в Европейска комисия, съобщи във вторник, че Брекзит е " злополука " за Обединеното кралство.

" Вижте какво се случва по рафтовете на супермаркетите, вижте какво се случва по бензиновите колонки, вижте какво се случва с дефицита на медицински сестри и лекари, вижте какво се случва с дефицита на водачи на камиони, вижте какво се случва в строителния бранш “, сподели Бретон пред телевизия BFM, визирайки рецесията във Англия.

" Това, което се случва сега, е същинска драма ", добави той.

С оглед на всички това еврокомисарят акцентира, че Полша в никакъв случай няма да напусне Европейския съюз.

Тиери Бретон също по този начин означи, че Франция е права да обмисли дали Европейският съюз би трябвало да отдели европейските цени на електрическата енергия и на природния газ.

Той обаче уточни, че не е сигурен дали общата политика за закупуване на природен газ от името на целия Европейски Съюз, препоръчана от Испания, ще бъде ефикасна.

Разногласията се задълбочиха сред страните от Европейски Съюз преди незабавната среща на министрите във вторник по отношение на техния отговор на скока в енергийните цени, като някои страни се стремят към преразглеждане на регулаторните условия, а други са твърдо срещу, написа bnr.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР