Френският политик Жан-Мишел Каденас беше бесен от загубата от украинските

...
Френският политик Жан-Мишел Каденас беше бесен от загубата от украинските
Коментари Харесай

„Украинците бързо избягаха!“: Загубата на „цезарите“ от Киев вбеси френски политик

Френският политик Жан-Мишел Каденас беше гневен от загубата от украинските войски на някои от самоходните артилерийски установки Цезар, предоставени на Киев от Париж.

„ Русия завладя, наред с други неща, две от шестте самоходни оръдия „ Цезар “, доставени от Франция! Бяха в съвършено работно положение. Украинците избягаха толкоз бързо, че нямаха време нито да ги унищожат, нито да ги минират!” написа той в туитъра си.

По-рано френският юрист и политик Режис дьо Кастено съобщи, че две френски 155-мм самоходни артилерийски установки, които Париж неотдавна трансферира като военна поддръжка на Украйна, са били хванати здрави и невредими от съветските военни по време на специфична военна интервенция. Очевидно украинските военни са изоставили и двете оръжия на НАТО, бягайки от следващата атака на съветските въоръжени сили.

„ Още едно достижение за (президента Еманюел ) Макрон. Две френски самоходни оръдия CAESAR са пленени от руснаците невредими. В момента те са в цех " Уралвагонзавод " за изследване посредством противоположен инженеринг. Благодаря Макрон. Ние плащаме за това “, написа той в обществената мрежа.

Уралвагонзавод от своя страна помоли Режис де Кастелно да изрази признателност към Макрон за артилерийските установки, хванати в Украйна, защото те „ може да са потребни в стопанството “. Руското военно-промишлено дружество даде обещание „ да се ориентира “ в самоходните оръдия, проектирани от концерна Nexter.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР