Френският парламент одобри продължаването на мярката въвеждане на здравни пропуски

...
Френският парламент одобри продължаването на мярката въвеждане на здравни пропуски
Коментари Харесай

Френският парламент продължи действието на здравните пропуски до лятото

Френският парламент утвърди продължаването на мярката " въвеждане на здравни пропуски " до 31 юли 2022 година, съобщи Франс прес.

Депутатите, чиято бе последната дума, одобриха законопроекта, защитаван от кабинета, само че отритнат нощес от Сената, в който господства десницата.

Здравните пропуски ще се изискват до 31 юли, в случай че държавното управление не реши да ги отстрани преди този момент. Предвижда се още удължение на преходния режим за излизане от изключителното състояние (с ограничавания върху демонстрациите, придвижването на хора и т. н.), а шефовете на образователни заведения ще имат достъп до данни за имунизацията на учениците.

Здравните пропуски лимитират достъпа до редица публични места като питейни заведения, кафенета, кина и средства за превоз на дълги дистанции. Те се издават на напълно имунизирани хора или хора с негативен тест, съществуват в хартиена и цифрова версия.

Леви и десни опозиционни партии разкритикуваха плануваното деяние на пропуските по време на президентските избори, които ще бъдат през април, и по-късно на парламентарните избори.

Радикалната левица - " Непокорна Франция ", жигосах " здравния авторитаризъм на държавното управление " и рисковете страната да се придвижи към " общество с цялостен надзор ".

Епидемията обаче дава признаци за ново усилване макар имунизацията, обхванала към този момент над 75 на 100 от популацията.

Консервативната партия " Републиканците " и левицата считат да сезират по отношение на продължаването на мярката Конституционния съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР