Френският министър на транспорта призова за въвеждане на задължителна минимална

...
Френският министър на транспорта призова за въвеждане на задължителна минимална
Коментари Харесай

Франция настоява за минимални цени на самолетните билети в ЕС

Френският министър на превоза прикани за въвеждане на наложителна минимална цена на самолетните билети в Европа. В изявление за седмичника L`Obs Клеман Бон сподели в, че ще показа сходно предложение на своите сътрудници от Европейския съюз през идващите дни.

Самолетни билети за 10 евро, когато сме в разгара на екологичния преход, към този момент не е допустимо ", сподели министърът, представен от EURACTIV. „ Това не отразява цената за планетата. “

Нискотарифните самолетни компании навлязоха съществено в Европа, предлагайки цени за някои направления под 20 евро, като Ryanair се трансформира в най-голямата самолетна компания в района. Ниските цени на билетите обаче от време на време не покриват разноските, а при хвърчене се отделят повече парникови газове, в сравнение с при пътешестване с трен.

Открито приканвам за данъчно облагане на замърсяващите действия, с цел да се влага в екологичния преход “, сподели Бон.

Той прибавя, че държавното управление възнамерява да усили налога върху заминаващите от Франция полети, с цел да финансира вложения в железопътния превоз.

Увеличените данъци върху фирмите, ръководещи автомагистралите на Франция, и върху самолетните билети евентуално ще попадат в бюджета за 2024 година, който би трябвало да бъде показан в края на септември.

Нискотарифните самолетни компании са източник на несъгласия във Франция и поради техните заплати и трудови практики.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР