Френският министър на финансите Брюно льо Мер заяви в петък,

...
Френският министър на финансите Брюно льо Мер заяви в петък,
Коментари Харесай

Брюно льо Мер: Отрязването на Русия от системата SWIFT е възможно най-крайната мярка

Френският министър на финансите Брюно льо Мер съобщи в петък, че разновидността за ампутиране на Русия от световната система за междубанкови заплащания SWIFT остава отворен, само че той преглежда това единствено като " най-крайната мярка ", оповестява Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 950
Съединените щати и Европейският съюз избраха да не изхвърлят Русия от SWIFT като част от затегнатите западни наказания поради нашествието в Украйна. Но те биха могли да преразгледат този въпрос, уточни нощес и американският президент Джо Байдън в четвъртък.

" По отношение на системата SWIFT - това е най-крайната мярка, само че това е една от вариантите, които остават на масата “, сподели в петък Льо Мер пред кореспонденти преди срещата в Париж с сътрудниците си от страните от еврозоната.

Преди същата среща немският финансов министър Кристиан Линднер пък означи, че " всички варианти са на масата " в допълнение към към този момент контрактуваните наказания.

" Бяха наложени първите наказания против Русия и те вредят на съветския народ и съществено ще блокират съветската стопанска система “, добави той.

Финансовите министри на еврозоната (Еврогрупата) евентуално ще обсъдят следствията от спора и произлизащите от това наказания върху европейската стопанска система. Икономисти и анализатори считат, че има капацитет както за в допълнение увеличение на инфлационния напън, по този начин и за понижаване на икономическия напредък.

Снощи имаше и нерегулярна среща в Париж на членовете на Европейската централна банка. Очаква се шефът на ЕЦБ Кристин Лагард да даде конференция по-късно в петък. В петък Англия пък повтори апела да се изключи Русия от системата SWIFT, напомня БНР.

В редица европейски столици обаче има отвращение да се предприеме сходен ход, защото, въпреки че това би блъснало тежко съветските банки, в това време би било мъчно за кредиторите да си върнат парите. Предполага се също по този начин, че сходен ход ще усложни заплащанията към Русия от страна на страните, които внасят съветско енергийни артикули като нефт и природен газ.

Междувременно европейският комисар по стопанската система Паоло Джентилони съобщи в петък, че не чака спорът в Украйна и обвързваните с него наказания против Русия да окажат огромно въздействие върху стопанската система на Европейския съюз.

" Разбира се, ние ще платим икономическа цена за тази война “, предизвести той, само че настоя, че " това е цена, която би трябвало да поемем ".

Джентилони означи, че въздействието ще бъде " лимитирано, тъй като комерсиалните връзки с Русия не са толкоз значими " за единния блок.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 950  Преместиха финала на Шампионската лига от Санкт Петербург в Париж Преместиха финала на Шампионската лига от Санкт Петербург в Париж  Франция: Животът на Зеленски е в заплаха Франция: Животът на Зеленски е в заплаха  Русия затваря въздушното си пространство за всички свързани с Англия самолети Русия затваря въздушното си пространство за всички свързани с Англия самолети
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР