Френският министър на финансите Брюно Льо Мер заяви, че е

...
Френският министър на финансите Брюно Льо Мер заяви, че е
Коментари Харесай

Френски министър се защити след критики за негов роман, смятан за еротичен

Френският министър на финансите Брюно Льо Мер съобщи, че е напълно концентриран върху растежа на стопанската система и битката с инфлацията, откакто бе остро подложен на критика поради разказ, избран като сексуален, оповестен часове, откакто кредитният рейтинг на Франция беше намален, съобщи " Ройтерс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Политически съперници и коментатори осмяха Льо Мер поради в детайли разказана полова сцена в книгата и се запитаха дали той би трябвало да написа пиперлива белетристика, когато покачващите се потребителски цени " изяждат " бюджета на семействата и е налице всеобщ яд поради.

" Аз съм на 100 % концентриран върху работата ми ", съобщи Льо Мер пред " Франс енфo ".

" Американска фуга " е измислена история за именития пианист Владимир Хоровиц и за пътуванията на братята Франц и Оскар Вертхаймер до Куба, с цел да участват на един от концертите му. Повод за насмешките и рецензиите става роман по какъв начин Оскар прави секс с персонаж на име Юлия.

" Това са 10 реда от книга от 480 страници ", сподели Льо Мер във връзка на рецензиите в изявлението за " Франс енфо ". " Този разказ е огромно човешко премеждие и бих желал да бъде четено като такова. Нищо няма да попречи на свободата ми да пиша ".

Министърът прибегна и до " Туитър ", с цел да отбрани заниманието си. " Мнозина от вас се питат по какъв начин намирам време да пиша, бидейки министър ", написа той в обществената мрежа. " Някои хора се занимават с градинарство или с туристически преходи, а аз пиша ", добави той.

Противниците му обаче не са уверени.

" Във време, когато французите имат големи опасения за инфлацията, би трябвало ли той да посвети една минута, един час или една седмица от времето си на писане на еротични подиуми? ", съобщи пред телевизия Бе Еф Ем левият народен представител Франсоа Рюфен.
Романът се разгласява, откакто държавният секретар към премиера, отговарящ за обществената и солидарна стопанска система, Марлен Шиапа,, позирайки за корицата на " Плейбой ", въпреки и изцяло облечена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР