Френският милиардер Венсан Болоре бе задържан за разпит по разследване

...
Френският милиардер Венсан Болоре бе задържан за разпит по разследване
Коментари Харесай

Френският милиардер Венсан Болоре е задържан за корупция

Френският милиардер Венсан Болоре бе арестуван за разпит по следствие на хипотетични корупционни практики, употребявани в преференциални покупко-продажби в Африка, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Съдебен източник сподели, че Болоре е бил отведен в полицейско ръководство в парижкото предградие Нантер дружно с други чиновници на компанията му "Болоре груп ".

Стойността на акциите на компанията се намалиха при тази вест.

Френският вестник "Монд " писа, че се проверяват подозрителни покупко-продажби от 2010 година за ръководство на пристанища в столицата на Того - Ломе, и столицата на Гвинея - Конакри.

Има съмнения, че компанията е употребила своята дъщерна компания за пиар и реклама "Хавас ", с цел да подкрепи предизборните акции на африкански политици, които по-късно са осигурявали на друга дъщерна компания, "Болоре Африка ложистикс ", контракти за концесии на пристанища.

Според информации във френски медии конкурентни компании са завели дело поради противоречивите концесии.

Гвинейски държавен представител сподели, че концесията за създаване на контейнерен терминал на пристанището в Конакри, е била дадена на "Болоре груп " напълно законно.

Но в. "Монд " цитира гвинейския президент Алфа Конде, който през 2016 година е споделил: "Болоре извърши всички условия за публичните поръчки. Той е другар, аз се отнасям благосклонно към приятелите си. И какво от това? ".

Известно е, че Болоре е качил на яхтата си своя другар Никола Саркози, дни откакто е определен за президент през 2007 година, което породи опасения, че Болоре ще получи политически облаги, означи АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР