Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен приветства резултата си на

...
Френският крайнодесен лидер Марин льо Пен приветства резултата си на
Коментари Харесай

Марин льо Пен обяви победа, въпреки очакваното поражение от Макрон

Френският крайнодесен водач Марин льо Пен приветства резултата си на президентските избори в неделя като " брилянтна победа " , макар плануваното ѝ проваляне от сегашния държавен глава Еманюел Макрон, заяви Агенция Франс Прес.
 Еманюел Макрон печели изборите във Франция за повторно против Льо Пен Обновена
Еманюел Макрон печели изборите във Франция за повторно против Льо Пен

За президента на страната са дали своят вот 58,2 % от отишлите да упражнят правото си на избор

В изказването си след изборите, тя даде обещание да продължи политическата си кариера и се закле, че в никакъв случай няма да изостави французите.

Според екзитпол, тя губи с към 42 % от гласовете от почти 58-те на Макрон. Активността на вота е рекордно ниска, а резултатът на Льо Пен се смята за огромен съумях за крайната десница.

" Идеите, които представяме, доближиха нови висоти. Този резултат самичък по себе си съставлява брилянтна победа ", сподели тя пред навалица поддръжници на празненство в изборната нощ.

Тя се причисли към други кандидати, отстранени в първия тур, като прикани за нови старания, с цел да попречи на президента в парламентарните избори през юни.
 Макрон: Аз съм президент на всички
Макрон: Аз съм президент на всички

Според към момента неофициални резултати, той е избран отново

" Тази вечер започваме огромната борба за парламентарните избори ", сподели Льо Пен, като сподели, че усеща " вяра " и прикани съперниците на президента да се причислят към нейната партия " Национално колекция " (RN).

Официалните резултати се чакат в понеделник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР