Френският крайнодесен лидер Марин Льо Пен намалява разликата с президента

...
Френският крайнодесен лидер Марин Льо Пен намалява разликата с президента
Коментари Харесай

Марин Льо Пен настига Макрон, седмици преди вота във Франция

Френският крайнодесен водач Марин Льо Пен понижава разликата с президента Еманюел Макрон в последните допитвания на публичното мнение, седмици преди президентските избори идващия месец, заяви Агенция Франс Прес.

Макрон от дълго време е любимец за изборите в два тура на 10 и 24 април , като неговият по-умерен метод към мирното решение на рецесията в Украйна, се счита за повишение на възможностите му.

Той се надява на преизбиране през април, макар непопулярните му обществени ограничения, измежду които и възрастта за пенсиониране.
 Макрон: Ескалацията на тона може да попречи на прекратяването на огъня
Макрон: Ескалацията на тона може да попречи на прекратяването на огъня

Целта е преустановяване на огъня в Украйна и по-късно евакуиране на съветските войски

Но предстоящата му преднина за победа над Льо Пен внезапно понижава с наближаването на изборите, сочат две резултатите от две изследвания, оповестени тази седмица.

Ако се изправят един против различен във втория кръг, анкета на групата Ifop-Fiducial, оповестена в понеделник, демонстрира, че Макрон ще завоюва единствено с 53 % против 47 % за Льо Пен, която завоюва три точки за седмица.

Междувременно анкета на Ipsos Sopra-Steria във вторник сподели, че Макрон печели с 56% до 44%, още веднъж против Льо Пен с към три пункта за една седмица.

Помощниците на Макрон се пробваха да омаловажат смяната, като един консултант сподели във вторник, че това е елементарна промяна след внезапното повишаване на поддръжката след нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари.
 Макрон: Европейски Съюз се бори да спре войната, без да влиза в нея
Макрон: Европейски Съюз се бори да спре войната, без да влиза в нея

Той направи изказването преди срещите на най-високо равнище на западните съдружници в Брюксел на следващия ден

" Знаехме, че той няма да се задържи толкоз високо ", сподели неизвестен консултант пред AFP.

Но смяната в инерцията се възприема от Льо Пен и нейната антиимиграционна партия National Rally, като сред една четвърт и една трета от гласоподавателите се счита, че не са решили по какъв начин да гласоподават.

" Никога не съм бил толкоз покрай успеха ", сподели Льо Пен пред вестник Le Parisien в изявление, оповестено в събота.

Тя е сложила по-малко акцент върху обичайните си тематики за исляма и имиграцията в интерес на всеобща акция, фокусирана върху икономическите проблеми, пред които са изправени фамилиите с ниски приходи и работническата класа.

Макрон значително е избягвал предизборната акция до момента, само че по време на първата си обществена разходка за среща с гласоподавателите в понеделник в източния град Дижон, той чу доста недоволства за инфлация и скачащи внезапно цени на горивата.

Макрон също беше заставен да пази потреблението от неговото държавно управление на скъпи външни консултантски компании като основаната в Съединени американски щати McKinsey след извънредно сериозен отчет от Сената този месец.

Разследването откри, че цената на такива контракти се е нараснала повече от два пъти сред 2018 и 2021 година, достигайки над милиард евро предходната година, което е връх.
 На промени, понижаване на налози и нуклеарна енергетика залага Макрон за втория си мандат
На промени, понижаване на налози и нуклеарна енергетика залага Макрон за втория си мандат

Той е считан за любимец в изборите, планувани за 10 април

Макрон отхвърли държавните управления му да са употребявали консултанти повече от своите прародители, като в същото време добави, че е била нужна спомагателна помощ по време на разгара на пандемията Covid-19 , когато министерствата и държавните чиновници бяха натоварени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР