Френският козметичен гигант L'Oreal обяви днес, че премахва думи, като

...
Френският козметичен гигант L'Oreal обяви днес, че премахва думи, като
Коментари Харесай

Козметичният гигант L`Oreal премахва думи, като „избелващ“ и „бял“, от продуктите си

Френският козметичен колос L'Oreal разгласи през днешния ден, че отстранява думи, като " избелващ ", от продуктите си на фона на антирасистките митинги по света, съобщи Франс прес.

Групата L'Oreal реши да отстрани думите бял/избелващ и светъл/изсветляващ, от всичките си артикули за равнене на кожата, заяви компанията.

Индийското и бангладешкото поделение на Unilever оповестиха в четвъртък, че ще сменят името на локалната си марка кремове " Светла и прелестна " за изсветляване на кожата по същата причина.

Англо-нидерландската компания Unilever, която съгласно информации има доход от 500 милиона $ от продукта в Индия предходната година, сподели, че ще спре да употребява думата " ярък " в името на крема, защото отдава значимото на всички нюанси на кожата.

Няколко компании, в това число L'Oreal, бяха подложени на критика в последно време за продуктите си за изсветляване на кожата след разрастването в света на придвижването " Животът на чернокожите има значение " след убийството при арест на афроамериканеца Джордж Флойд в Съединени американски щати предишния месец.

Johnson & Johnson заяви предходната седмица, че ще спре да продава в Азия и Близкия изток някои артикули Neutrogena и Clean & Clear, рекламирани като намаляващи черните точки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР