Френският концерн Thales SA ще придобие холандския разработчик на програмно

...
Френският концерн Thales SA ще придобие холандския разработчик на програмно
Коментари Харесай

Сделка за €4,8 милиарда създава световен лидер в киберсигурността

Френският тръст Thales SA ще придобие холандския разработчик на програмно обезпечаване в сферата киберсигурността Gemalto NV. Целта на договорката е основаване на " международен водач в региона на цифровата сигурност " се показва в взаимното известие на двете компании.

Френската компания придобива всички акции Gemalto по цена €51 за всяка, като по този метод сумата договорката възлиза на 4,76 милиарда евро (5,64 милиарда долара). Предложението на Thales надвишава с 57% пазарната стойност на скъпите бумаги на холандската компания към 8 декември. За пазаруването на Gemalto претендираше и друга френска компания - Atos, която оферираше по €46 за акция.

От Thales обявиха, че нямат желание да редуцират работни места в Gemalto и че са получили заем от €4 милиарда за финансиране на договорката. Очаква се тя да бъде финализирана във втората половина на 2018 година след одобрение на всички вложители в Gemalto и съответните регулаторни органи.

Поглъщането планува обединяването на всички активи в цифровия бизнес на двете компании. Новото отделение ще стане едно от седемте бизнес подразделения на Thales, което ще остане да работи с бренда Gemalto под управлението на досегашния началник на холандската компания Филип Вале.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР