Френският композитор Жулиен Готие, който пътува до канадска Аляска като

...
Френският композитор Жулиен Готие, който пътува до канадска Аляска като
Коментари Харесай

Трагедия: Мечка гризли уби френски композитор в Канада

Френският композитор Жулиен Готие , който пътува до канадска Аляска като част от културен план, почина при нахлуване на мечка гризли, оповестява France Musique, представена от РИА Новости.

Готие приключва Висшата национална консерватория за музика и танци в Париж . От 2017 година той си сътрудничи със Симфоничния оркестър на Бретан, а също по този начин постоянно взе участие в събитията на Парижката филхармония, се споделя в официалното съобщение.
 
A man who died in an apparent bear attack south of Tulita last week was a French composer recording sounds for a future project, according to reports in France.
— Cabin Radio (@cabin_radio)

44-годишният Готие отпътува за Аляска с приятелката си Камил Тоскани , биолог и фотограф. Двойката възнамеряваше да плава на 1,5 хиляди километра по река Макензи, като част от благотворителен план, наименуван " Пътешествие с кану по Големия канадски север, звуци, фотоси и виолончело! ".

Тоскани сподели на канадските чиновници на реда, че в нощта на 15 август мечка гризли е сграбчила Готие за врата и го е извлякла от палатката в гората . Тялото на композитора е намерено в дивата природа на идващия ден.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР