Френският електрически гигант Е Де Еф (EDF) се е ангажирал

...
Френският електрически гигант Е Де Еф (EDF) се е ангажирал
Коментари Харесай

Франция ще рестартира всичките си временно спрени атомни централи до зимата

Френският електрически колос Е Де Еф (EDF) се е заел да рестартира всичките си нуклеарни реактори до зимата, с цел да помогне на страната да преодолее огромната енергийна рецесия, влошена от войната в Украйна. Това разгласи френският министър на енергийния преход Аниес Пание-Рюнаше, представена от Асошиейтед прес.

Тя сподели, че френското държавно управление подхваща дейности за " отбягване на ограничаващите ограничения " върху потреблението на сила през идния зимен сезон, след особено съвещание на кабинета, отдадено на енергийните въпроси.

Франция разчита на нуклеарни енергоблокове за производството на към 67 на 100 от електрическата енергия си (повече от всяка друга държава), до момента в който електрическата енергия, създадена от газ, е единствено към 7 на 100.

Към момента 32 от 56-те нуклеарни реактора на Франция, всички оперирани от Е Де Еф, са затворени за нормална поддръжка и, в някои случаи, за премахване на проблеми с разяждане. Правителството ще " следи от близко " обстановката с нуклеарните централи, които оповестяват за проблеми с разяждане. Е Де Еф е подхванала дейности по засегнатите от разяждане реактори, заяви Пание-Рюнаше.

Според направен график, започвайки от октомври, всяка седмица би трябвало да бъде рестартирана по една от спрените нуклеарни централи, сподели също по този начин министърката и добави, че търговията с електрическа енергия и газ със прилежащите Испания и Германия ще бъде засилена тази зима.

Във вторник френският министър председател Елизабет Борн предизвести, че при най-лошия сюжет през зимата може да има постоянни двучасови спирания на тока във френските семейства.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР