Френският държавен глава Еманюел Макрон отбеляза, че никой лидер не

...
Френският държавен глава Еманюел Макрон отбеляза, че никой лидер не
Коментари Харесай

Макрон за Тръмп минути преди началото на срещата на Г-7 в Канада: Никой лидер не е вечен!

Френският държавен глава Еманюел Макрон означи, че никой водач не е безконечен, което загатва за по-конфронтационно отношение към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на започващата среща на върха на Г-7 в Канада, съобщи Reuters. На журналистически въпрос дали казусът с Тръмп е, че " не го е грижа дали ще бъде изолиран ", Макрон отвърна: " Казвате, че президентът на Съединени американски щати никак не го е грижа. Може и по този начин да е, само че никой не е безконечен. Шестте страни от Г-7, без Съединени американски щати взети дружно, са по-голям пазар от американския ".

" Няма да има международна надмощие, в случай че знаем по какъв начин да се организираме. А ние не желаеме да има ", сподели френският президент на взаимна конференция с канадския министър председател Джъстин Трюдо в Отава.

Досега Макрон се държеше по-сговорчиво с Тръмп, който назовава собствен другар. Днес обаче той съобщи желание да е в обединен фронт с другите водачи от Г-7, въпреки и да уточни, че е значимо да се резервира вежливост.
" Може би американският президент не го е грижа, че ще бъде изолиран през днешния ден, само че ние нямаме нищо срещу да останем шест страни, в случай че се наложи. Защото тези шест страни съставляват полезности, съставляват стопански пазар и най-много съставляват действителна мощ на интернационално равнище през днешния ден ", съобщи френският президент.
Макрон заяви, че ще събере водачите на Германия, Англия и Италия и представителите на Европейски Съюз преди началото на срещата на върха на Г-7 за подсилване на съюза пред Тръмп.
Той напомни различията с американския президент за измененията в климата, иранското нуклеарно съглашение и въведените мита върху вноса на стомана и алуминий от европейски страни в Съединени американски щати.
Макрон увери, че тези разногласия са опция за пресъздаване на Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР