Френският автомобилен производител Renault обяви мащабно преструктуриране, което ще доведе

...
Френският автомобилен производител Renault обяви мащабно преструктуриране, което ще доведе
Коментари Харесай

Renault се разделя на 5 компании в опит да стане по-успешна

Френският авто производител Renault разгласи огромно преструктуриране, което ще докара до делене на дейностите в пет подразделения. Бизнесът за електрически коли ще бъде обособен от този за моторите с вътрешно горене и хибридни мотори посредством листване на фондовата борса през идната година. Освен тях Renault ще има още три предприятия - марката за спортни коли Alpine, финансови услуги и нови действия за подвижност и преработване.

По време на презентацията пред вложителите Renault съобщи, че възнамерява оперативни маржове от 8% за 2025 година и увеличение до над 10% през 2030 година при предстоящи 5% през тази година. Компанията възнамерява да генерира парични потоци от над 2 милиарда евро годишно в интервала 2023/25 година, които да набъбнат до над 3 милиарда евро в интервала 2026-2030 година Освен това Renault планува да възвърне изплащането на дивиденти от 2023 година след тригодишно спиране, които ще нарастват " последователно " и " по порядъчен метод " до съответствие на погашение от 35% от чистата облага в средносрочен проект, оповестява Bloomberg.
Основната цел
Основен детайл от тактиката на производителя е отделянето на бизнеса с мотори с вътрешно горене от този за електрически коли, като той ще се партнира с китайската Geely в взаимно дружество с дялове 50/50. От своя страна подразделението за електрически коли ще бъде записано като обособена компания през втората половина на идната година. Тя ще се споделя Ampere и Renault ще търси за нея външни вложители, както обмисля и обмисля първично обществено предложение на Euronext Paris най-рано през втората половина на 2023 година
Реклама
Очаква се японският производител Nissan, който е дълготраен сътрудник на френската марка, да придобие дял в Ampere, само че Renault ще резервира мажоритарна благосъстоятелност. Френският производител също възнамерява да усили интереса към спортната си марка Alpine и да създаде нова линия, включваща хечбек и кросоувър модели.

" Създаваме самостоятелни компании, фокусирани върху структурно по-печеливши действия, отворени за външни вложения, всяко от които е построено въз основата на локален набор от технологии ", съобщи изпълнителният шеф на Renault Лука де Мео пред вложителите. Той съпостави " остарялото " Renault със играч по петобой, който се бори да завоюва златни медали във всичките пет дисциплини. Като си партнира във всеки от своите пет нови бизнеса с най-хубавите налични сътрудници, " Renault се надява да завоюва медали в тези разнообразни спортове, вместо да остане на приблизително равнище във всичките 5 ".
Преговори сNissan
Преговорите сред двата автомобилни производителя, които се пробват да променят съществуващото партньорство, не престават, съобщи във вторник френския производител, само че без да дава детайлности. Преговорите с Nissan са се проточили на фона на опасенията на японската компанията за шерването на технологии с други компании, в това число с китайския съперник като Geely, оповестяват източници за Reuters.

Лука де Мео съобщи, че групата желае да даде на партньорството мощно бъдеще и " нов късмет ", само че той също по този начин съобщи, че - както в един брак - " за нас е значимо да имаме лични занимания и личен живот ".
Реклама Свързани публикации Renault Group си потегля от България, заместници ще са швейцарски колос и израелска компания 4 ноември 2022, 14:00 Как България стана водач на европейския автопазар 21 октомври 2022, 14:54 Nissan и Renault договарят за смяна на партньорството 12 октомври 2022, 10:17 София става център за софтуерни разработки за международните автомобилни гиганти 26 август 2022, 06:30 STMicro и GlobalFoundries строят фабрика за чипове за 5.7 милиарда евро във Франция 13 юли 2022, 09:43 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР