Френският автомобилен гигант Renault обяви в петък, че през 2017-а

...
Френският автомобилен гигант Renault обяви в петък, че през 2017-а
Коментари Харесай

Автомобилната компания Renault отчете рекордни печалби и продажби през 2017 година



Френският авто колос Renault разгласи в петък, че през 2017-а година е постигнал доста мощни финансови резултати, отчитайки рекордни чисти облаги и продажби, оповестява организация Франс прес.

Нетната облага набъбна единствено в границите на миналата година с цели 50%, достигайки рекордните 5,11 милиарда евро по отношение на облага за 3,42 милиарда евро през 2016-а година.

В същото време приходите от продажби на Renault се усилиха с 15% до 58,77 милиарда евро, като компанията регистрира растеж на продажбите на коли с 8,5% до 3,76 милиона транспортни средства.

2017-а беше още една рекордна година за компанията Renault , уточни изпълнителният шеф Карлос Госн в формалното изказване на компанията. Търговските и финансовите резултати са резултат от нашата тактика, развита през последните години, и вследствие на напъните на всички чиновници на групировката, добави той.

Фран прес припомня, че единствено ден по-рано (на 15-и февруари) бордът на шефовете на Renault поддържа Карлос Госн за нов четиригодишен мандат, отпред на компанията. Роденият в Бразилия французин от ливански генезис пое управлението на Renault през 2005-а година, откакто през 1999-а година той съумя да избави от банкрут различен авто колос като Nissan.

Той си завоюва псевдонима Le Cost Killer (убиец във връзка с правените икономии) заради неговата нападателна политика на преструктуриране, като под негово управление целият съюз сред фирмите Renault, Nissan и Mitsubishi съумя да оглави през предходната година класацията на най-продаваните коли по целия свят, откакто съумя да продаде общо 10,6 милиона моторни транспортни средства.

Трябва да се има поради, че делът на Renault в Nissan способства до огромен степен за мощните финансови резултати през 2017-а година, формирайки 2,79 милиарда евро от облагата на френския авто колос. Според шефът на компанията, 1,02 милиарда евро от тези облаги са били с помощта на данъчната промяна на Съединени американски щати.

Във връзка със мощните финансови резултат, от Renault оповестиха, че ще предложат повишение на раздавания от компанията дял до 3,55 евро за една акция по отношение на 3,15 евро през предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР