Френският архитект Жан Нувел разкри дизайна на , който ще

...
Френският архитект Жан Нувел разкри дизайна на , който ще
Коментари Харесай

Sharaan: пещерният хотел в пустинята на Саудитска Арабия

Френският проектант Жан Нувел разкри дизайна на, който ще бъде " издълбан " в песъчлив рид в пустинята AlUla в Саудитска Арабия.

Наречен Sharaan от основателя му, хотелът ще бъде " изсечен " в пясъчните хълмове в региона на пустинята в Саудитска Арабия. Мястото се намира на към 354 км. северно от град Медина. В пустинята се намира селището Мадаин Салих, което е част от международното, културно и естествено завещание на ЮНЕСКО, написа списанието Dezeen.

По думите на архитекта те са били осведомени от ЮНЕСКО, че в този регион могат да бъдат открити останките от набатейски град. Набатейците са окупирали Арабската пустиня сред втори и четвъртия век прочие Н. Е. и са правили градове като Петра в Йордания в пясъчните скали на региона.
 Мегапроект: Шест свързани между тях небостъргача в Китай
Мегапроект: Шест свързани между тях небостъргача в Китай

Проектът е наименуван One Excellence

" AlUla е музей ", споделя Нувел. " Всеки геоложки и археологически обект заслужава най-голямо внимание. Жизненоважно е да запазим отличителните черти и привлекателността, строейки плана ".

Sharaan ще има 40 стаи и три курортни вили, които ще бъдат в пясъчните хълмове, като всеки апартамент ще разполага с балкон, който гледа към пейзажа в близост.

Всеки от жилищата ще има стени от пясък, които имат за цел да основат директна връзка с някогашния град Набатей. " Проектът не би трябвало да заплашва това, което времето е оставило ", сподели Нувел.

Развитието на региона е част от проекта на Кралската комисия (The Royal Commission) за пустинята за поощряване на туризма.

За архитекта

Нувел е френски проектант, спечелил премията Pritzker през 2008 година Тя бива връчвана от фондация " Hyatt ". Присъжда се на настоящи архитекти, чиито работи показват качества като гений, необятен мироглед и отговорност.

Ателието му отговорно за завършването на няколко здания в Близкия изток, в това число Louvre Abu Dhabi в Обединените арабски емирства и Националния музей на Катар в Катар.
 След 100 години битие хотел
След 100 години битие хотел " Рузвелт " в Ню Йорк затваря порти вечно

Причината за преустановяване на активността е пандемията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР