Френският актьор, който придоби световна слава в революционната класика „До

...
Френският актьор, който придоби световна слава в революционната класика „До
Коментари Харесай

Почина легендарният френски актьор Жан-Пол Белмондо

Френският артист, който закупи международна популярност в революционната класика „ До финален мирис “ на Жан-Люк Годар, умря на 88-годишна възраст.

Новината беше доказана от неговия юрист.

Роден през 1933 година в заможното парижко предградие Ньой сюр Сен, наследник на скулптора Пол Белмондо, Белмондо посещава редица елитни частни учебни заведения, само че не се оправя добре. Проявява по-голям интерес към спорта и като младеж стартира къса кариера на дилетант в бокса. След като се разболява от туберкулоза, той се стартира да се интересува от театралното изкуство и кандидатства в елитната Национална академия за трагични изкуства, където е признат през 1952 година

 беломондо Getty

След дипломирането си Белмондо стартира да играе в театъра, като взе участие в пиеси на Ануи, Фейдо и Джордж Бърнард Шоу.

Името на Белмондо става синоним на новата вълна в киното през 60-те години на 20 век. Актьорът изгрява под режисурата на Жан-Люк Годар, който му поверява основна роля във кино лентата си „ До финален мирис “.

 Френският артист Жан-Пол Белмондо ЕПА/БГНЕС

Голяма част от кариерата му минава в съперничевство с друга звезда на френското кино – Ален Делон . Двамата вършат дружно два кино лентата - „ Борсалино “ (1970) и „ Бащи трепачи “ (1998).

Белмондо има извънредно богата кино и театрална кариера. Играл е в над 80 кино лентата и има над 40 функции в театъра.

 беломондо Getty

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР