Френските власти започват проверки, с които да установят кои чужденци

...
Френските власти започват проверки, с които да установят кои чужденци
Коментари Харесай

Напрежението във Франция расте. Властите ще експулсират радикални чужденци

Френските управляващи стартират инспекции, с които да открият кои чужденци в страната, забъркани в радикални прояви, могат да бъдат експулсирани. Действията се подхващат по искане на президента Еманюел Макрон.

Елисейският замък е изискал от локалните управляващи да ревизират досиетата на " радикализирани " чужденци, направени от службите за сигурност, с цел да се уверят, че няма " пропуски " в процедурата по експулсирането. Те разполагат с 48 часа, с цел да прегледат в детайли всички случаи на хора, за които има подозрения, че са се радикализирали.

Макрон желае страната да бъде " непримирима към всички, които поддържат омразата и терористичните идеологии ", съобщи негов консултант пред френски медии.

Наредбата на Макрон идва в миг на високо напрежение във Франция, където са най-големите еврейски и мюсюлмански общности в Европа.

По-рано френското държавно управление издаде възбрана за всички про-палестински митинги поради опасения от провокации и нарушение на публичния ред. Цяла Франция е в положение на нараснала степен на паника, като близо 7 хиляди бойци бяха мобилизирани по този мотив.

През уикенда две известни културни институции - Лувърът и Елисейският замък - затвориха порти от съображения за сигурност след сигнали за бомбени закани.

Напрежението доближи връхна точка, откакто преподавател почина, а други двама души бяха тежко ранени, при ислямистко нахлуване с нож край френския град Арас. Актът беше наказан от президента Макрон като " безчовечен ислямски тероризъм ".

Въпреки че в понеделник в гимназията " Lycee Gambetta " нямаше образователни занятия, вратите ѝ бяха отворени за учениците и личния състав, с цел да отдадат респект на убития преподавател. Всички те обаче бяха евакуирани от постройка поради сигнал за бомба.

Полицията е идентифицирала килърът като 20-годишния Мохамед Могучков. През 2014 година против него е почнала процедура по депортиране, която по този начин и не е била осъществена.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР