Френските власти ще приемат закоан за повишаване на възрастта за

...
Френските власти ще приемат закоан за повишаване на възрастта за
Коментари Харесай

Френските власти ще вдигнат възрастта за пенсиониране без гласуване в парламента

Френските управляващи ще одобряват закоан за повишение на възрастта за пенсиониране, който провокира стачки и митинги, без гласоподаване в Националното заседание на съображение член 49 от Конституцията. Това оповестява каналът BFM, базирайки се на свои източници.

Според канала френският президент Еманюел Макрон е взел такова решение поради несигурността, че планът за пенсионна промяна ще успее да събере задоволително гласове в Долната камара на Народното събрание. Горната камара Сенатът одобри противоречивия закон. По-рано стана известно, че съвсем 370 хиляди души са взели участие в демонстрации против повишението на възрастта за пенсиониране, които се организираха в цяла Франция.

В средата на януари френският министър председател Елизабет Борн показа план, съгласно който до 2030 година се възнамерява възрастта за пенсиониране да се усили от 62 на 64 години. Проектът за промяна планува също нарастване на минималната пенсия до Евро 1200 и унищожаване на някои специфични пенсионни режими в разнообразни браншове. Според Борн френското държавно управление повече няма да разисква повишение на възрастта за пенсиониране, а повдигането на летвата до 64 години е компромис.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР